Κακλαμάνης: Τα "όχι" του Καραμανλή που ενόχλησαν τον ξένο παράγοντα

Με μια ηχηρή και δυναμική παρέμβασή του στα προεκλογικά δρώμενα ο δήμαρχος της Αθήνας Νικήτας Κακλαμάνης έθεσε σε νέα βάση το διακύβευμα των εκλογών, καταγγέλλοντας «εξωτερικούς παράγοντες» οι οποίοι, όπως τονίζει, επιθυμούν την πτώση Καραμανλή λόγω της στάσης του στα εθνικά θέματα. «Κάποιοι, εξωτερικοί παράγοντες, ήθελαν να ρίξουν τον Καραμανλή γιατί είπε ΟΧΙ στα σχέδιά τους» τόνισε ο κ. Κακλαμάνης, μιλώντας προχθές το βράδυ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του υπουργού Οικονομίας και υποψήφιου στη Β’ Αθήνας, Γιάννη Παπαθανασίου.

Ενώπιον ενός ενθουσιώδους κοινού, που τον επευφημούσε, ο δήμαρχος της Αθήνας υπογράμμισε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε 5 ΟΧΙ, με τα οποία διασφάλισε τα συμφέροντα της Ελλάδας, αλλά έγινε ιδιαίτερα δυσάρεστος σε κύκλους που απεργάζονται άλλα σχέδια.

«Ο Καραμανλής είπε:

ΌΧΙ στο Βουκουρέστι για τα Σκόπια,
ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν για την Κύπρο,
ΟΧΙ στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου,
ΟΧΙ στις πιέσεις για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη,
ΟΧΙ στην παραλαβή υποβρυχίων με πρόβλημα ευστάθειας».

Ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, έμπειρο στέλεχος της Ν.Δ., αλλά και ένας πολιτικός που λόγω της θέσης του λειτουργεί πέρα από κομματικές γραμμές, σχολίασε ότι εξαιτίας αυτών των 5 ΟΧΙ τον τελευταίο χρόνο σύνθημα ορισμένων δυνάμεων ήταν «ρίξτε τον Καραμανλή», μιλώντας έτσι στην καρδιά της κοινής γνώμης.

Την κρισιμότητα της επιλογής των πολιτών στις 4 Οκτωβρίου και για τα εθνικά θέματα έχει επισημάνει πολλές φορές ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ενώ στρατηγική επιλογή της Ν.Δ. ήταν να μη μείνει καμία «περίεργη» δήλωση ή υπαναχώρηση του ΠΑΣΟΚ για τα εθνικά θέματα χωρίς απάντηση. Στελέχη της Ρηγίλλης δεν παραλείπουν σε κάθε ευκαιρία να υπενθυμίζουν τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου υπέρ του Σχεδίου Ανάν, το γεγονός ότι ως υπουργός Εξωτερικών δέχθηκε να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία οι ισχυρισμοί περί «γκρίζων ζωνών», αλλά και τις δηλώσεις υπονόμευσης του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης και την προαναγγελία υποχώρησης πίσω από την εθνική «κόκκινη γραμμή» στο Σκοπιανό. Στο στόχαστρο της Ρηγίλλης βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και γιατί αποφεύγει όχι μόνο να προσέλθει σε τρίτο debate αλλά και να δώσει συνεντεύξεις. «Ο Γιώργος Παπανδρέου κρύβεται γιατί κρύβει», δήλωσε δηκτικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ ο υπουργός Υγείας και υποψήφιος στην Α’ Αθήνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σχολίασε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ροκανίζει το χρόνο, φοβούμενος μήπως τυχόν και εκτεθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου